Hoeveel chips per persoon?

Dit bericht delen:

Als je chips gaat kopen voor je feestje of andere bijeenkomt, is het soms lastig inschatten hoeveel chips per persoon je nodig hebt. De volgende formule helpt je om te bepalen hoeveel zakken chips je ongeveer nodig hebt per gast op je feestje:

  • Een halve standaard zak chips per persoon
  • Een derde XL zak chips per persoon

…. maar let op! Het hangt ook af van wie je gasten zijn en welke andere snacks er op je feestje zijn!

Bereken precies hoeveel chips je moet kopen

Bovenstaande formule geeft je een globaal idee van de hoeveelheid chips voor je verjaardag of ander feest. Maar er zijn nog wel wat details om rekening mee te houden. Naast het aantal gasten, speelt ook de leeftijd van de gasten en het tijdstip van je feestje mee. Volwassenen eten meer chips dan kinderen. En aan het eind van de middag en aan het eind van de avond wordt er meer chips gegeten dan net na de lunch of het avondeten. Zijn er nog andere lekkere hapjes op je feest, zoals taart of toastjes? Die kun je zien als concurrentie voor je chipsvoorraad. Sommige gasten zullen nu naar andere verjaardagshapjes grijpen in plaats van naar de bak met chips. Reken daarom per alternatief hapje op minder chips per persoon. Bied je ook taart en toastjes aan op je feestje? Dan telt dat als twee alternatieve hapjes. Nu reken je dus niet op een halve zak per persoon (twee personen per zak), maar op een kwart zak per persoon (vier personen per zak).
Chips mag dan een goedkope snack zijn, toch is het slim om ook minimaal een ander hapje op je feest aan te bieden. Niet iedereen is dol op chips en bovendien geef je jouw gasten zo de kans om af te wisselen gedurende de middag of avond. Begint je feest al vroeg? Houd er dan rekening mee dat er nog thee en koffie gedronken gaat worden; geen ideale combinatie met chips.

chips portie

Welke chips voor een feestje?

Welke chipssoorten mogen er niet ontbreken op een feestje? We beginnen met een niet zo bijzondere smaak, die het toch altijd goed doet: naturel chips. Zorg dat er minimaal een bak met naturel chips aanwezig is. Misschien vind je dit zelf saai, maar naturel is nog altijd de populairste chipssmaak. Een tweede favoriete chipssoort voor feestjes is nacho’s met dipsaus (met name salsasaus). De toevoeging van een of meerdere dips maakt je nacho’s direct feestelijker. Je kunt in de supermarkt kant-en-klare dipsausen kopen, dus veel werk is het niet. Giet de dip eventueel over in een eigen bakje, voor een feestelijker effect.
Welke chipssoorten je naast naturel chips en nacho’s op jouw feestje serveert, hangt af van jouw smaak en die van je genodigden. Wanneer je boodschappen voor je feestje haalt, is het verleidelijk om al jouw favoriete chipssmaken te pakken. Natuurlijk hoort jouw favoriete smaak zeker aanwezig te zijn, maar vergeet de andere gasten ook niet. Uiteindelijk zal jij een deel van je eigen feestje bezig zijn met het bijvullen van drankjes en snacks, het verwelkomen en uitzwaaien van gasten. Je vrienden en familieleden storten zich ondertussen op al het lekkers dat jij in huis hebt gehaald. Weet je dus dat je vriendinnen dol zijn op hamka’s of dat je zwager altijd naar de paprikachips rijkt? Dan is het wel zo leuk om deze chipssmaken op het boodschappenlijstje voor je feestje te zetten. Je gasten zullen het zeker waarderen dat je aan hen hebt gedacht.

DrankDrank

Goedkope snacks voor een feestje

Chips is de ideale snack voor je feestje, zeker als je een low budget feestje geeft. Het vergt weinig voorbereiding en je kunt tijdens het feest snel een extra zak opentrekken als dat nodig is. Bovendien kun je overgebleven zakken chips nog een tijd lang bewaren, in tegenstelling tot veel andere party snacks. Zo gooi je geen eten en geld weg! En ook niet onbelangrijk: chips is goedkoper dan andere hapjes voor je verjaardag. Als je krap bij kas zit kun je voor huismerkchips kiezen in plaats van Lays of Croky’s. En als je op tijd begint met het plannen van je feestje, kun je van veel aanbiedingen profiteren. Maak het jezelf dus makkelijk en serveer (naast je andere hapjes) ook chips. Om de boel wat aan te kleden en feestelijker te maken, zorg je voor mooie bakken of schalen. Supermarktdip kun je in een kommetje overgieten, zo geef je chips een luxere uitstraling. Zet je meest luxe chips (bijvoorbeeld de nacho’s met dipsaus) als eerste op tafel. Hoe later het wordt, hoe minder je gasten nog doorhebben welke chipssoort ze eten. Dit geldt zeker voor een avondfeestje, waarbij alcohol gedronken wordt. De zoute smaak van chips past prima bij frisdrank én bij alcoholische dranken. Is er bier op je feestje? Dan is een hartige snack zoals chips een must. Een avondfeestje wordt bijna standaard afgesloten met chips als snack. Begin de avond met taart, toastjes of iets anders, en sluit af met chips. En blijven er na je feest nog zakken over? Dan ben jij alvast voorbereid op je volgende gezellige avond!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *