Hoeveel bier op een feestje?

Dit bericht delen:

Bij het organiseren van een feestje loop je ongetwijfeld tegen de vraag aan: hoeveel bier heb ik nodig? Of je nu je verjaardag viert of een groter feest geeft; er moet genoeg bier op een feest zijn. Ga na hoeveel bierdrinkers je op je feest verwacht en gebruik daarna de volgende formule:

2 biertjes per persoon voor het eerste uur, 1 biertje per persoon voor elk uur erna.

Hoeveel bier op een feestje per persoon?

welk bier is populair op feestjes?

Kies voor een neutraal biertje, dus niet ene te sprekende smaak en ook geen biermerk dat bjiv aan een bepaalde voetbalclub gelinkt wordt, als dat (mogelijk) niet de voorkeur van je gasten is. Dus zet op je verjaardag geen Budweiser neer als je in Rotterdam woont, maar kies bijvoorbeeld voor Heineken.

Ga voor kratten bier voor je feestje, die zijn voordeliger dan sixpacks of blikjes. Blikjes zijn alleen handig als je je feest op een buitenlocatie viert zoals in een park of op het strand.

Je kunt kiezen voor verschillende biermerken zodat gasten keuze hebben. Heb je nog steeds geen idee welk biermerk je op je verjaardag moet aanbieden? Kies dan voor het bier dat jijzelf (of een vriend of familielid die vaker langskomt) lekker vindt. Als er bier overblijft, komt het in de weken erna op.

Hoeveel alcoholvrij bier op je feestje

Houd rekening met de BOB en sla ook wat 0.0 bier in. Radler is daarnaast populair bij vrouwen, zowel in 2% alcohol als 0.0 bier variant. Zeker tijdens de zomermaanden doen deze frisse citroenbiertjes het goed op feestjes. Tijdens de warmte slaat alcohol soms harder aan, waardoor je gasten sneller voor een biertje met minder alcohol zullen kiezen. Verschillende merken bieden alcoholvrij bier voor je feestje, dus ook hier kun je kiezen voor het biermerk van jouw voorkeur. Verwacht je veel gasten die het standaard bier op je verjaardag links laten liggen? Zorg dan niet alleen voor alcoholvrij bier op je verjaardag, maar ook voor voldoende frisdrank. Maak je drankaanbod compleet met enkele flessen wijn (rood en wit). Ook in wijn is veel keuze, maar de gasten op jouw verjaardag zullen snappen dat ze bij jou thuis niet zo veel keuze hebben als in een wijnhuis.

Bier koud leggen tijdens het feest

Wat handig is bij het kopen van bier voor je feest is om alvast na te denken over het koudleggen ervan. Natuurlijk heeft je koelkast ruimte, maar op een verjaardg zit een standaard koelkast heel snel vol. Bier koud leggen voor je feestje kan afhankelijk van het seizoen ook in de tuin, op het balkon of in een badkuip met koud water. Ook leuk: regel een brede teil of emmer en vul die met een heleboel ijsklontjes. Deze teil kun je op tafel plaatsen, zodat gasten op je feestje koud bier altijd binnen handbereik hebben. Natuurlijk moet je er zowel bij een teil met ijs als bij de koelkast aan denken om tijdens het feest bier te blijven bijvullen. Als gastheer of gastvrouw is het slim om de grootste bierdrinker in te lichten over de locatie waar het bier koud ligt, zodat jij niet de enige bent die zorgt voor koud bier. Maak hem of haar verantwoordelijk zodat jij je kunt focussen op het feestje en je gasten.

DrankDrank

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *