Review: een feestje via Houseparty

Dit bericht delen:

Als je jarig bent, maar je vrienden niet live kunt zien, biedt Houseparty uitkomst. Wij gaven een feestje met acht vriendinnen via Houseparty. Lees hieronder onze ervaring met de app. Is het een goed alternatief voor een echt feestje?

De voor- en nadelen van een feestje via Houseparty

De voordelen van Houseparty:

  • Het werkt op smartphone, tablet en laptop
  • Je kunt ook spelletjes doen
  • Het is gratis
  • Er is geen tijdslimiet

De nadelen van Houseparty:

  • Een aantal spellen werken niet op de laptop
  • Maximaal 8 deelnemers per gesprek
  • Traag beeld en verbindingsproblemen op drukke momenten
  • Verplicht account aanmaken

Videobellen via Houseparty

Het bewegende beeld was, zeker aan het begin van de avond, goed. Hoe later het werd, hoe meer vertraging er in het beeld kwam. Het was echter wel zaterdagavond, dus we waren vast niet de enige met een feestje op Houseparty! Ondanks dat we allemaal een waarschuwing over verbindingsproblemen in beeld kregen, bleven we elkaar goed zien. Het mooie is, dat we elkaar zelfs op smartphone heel duidelijk zagen. Acht vriendinnen op een klein schermpje werkt verrassend goed. Ook op de iPad en laptop, waar het beeld meer ruimte kreeg, waren we tevreden.

Samen spelletjes spelen via Houseparty

Houseparty staat bekend als de videobel app waarmee je ook spelletjes kan doen. Dit was een van de redenen dat wij voor deze app kozen. Het spelaanbod op Houseparty is echter erg beperkt. Je kunt kiezen uit quizzes (daarbinnen is overigens wel keuze uit een groot aantal onderwerpen, een soort pictionary (Engelstalig en werkt niet op laptops) en een soort cards against humanity (werk niet op laptop). Je moet de spelletjes zien als leuk extraatje, maar verwacht niet dat je daar de hele avond zoet mee bent. Wij vonden de quiz een aantal keer leuk. De overige spellen vielen af omdat de helft van onze groep vanaf een computer deelnam en dus niet kon mee spelen. Uiteindelijk hebben wij dus vooral gekletst via Houseparty.

Een feestje via Houseparty: aanrader?

De acht vriendinnen die deelnamen aan onze party, vonden het allemaal hartstikke geslaagd. Met name omdat het in deze tijd extra gezellig is om elkaar weer te zien en te spreken. Houseparty hield het net zo lang vol als wij: ruim 2,5 uur. Het was een veilige manier om elkaar te spreken en zeker voor herhaling vatbaar. Indien we spelletjes willen doen, dan gaan we echter op zoek naar een alternatief. De spelletjes vielen in deze app tegen.

Download de app:

iOS
Android
Pc met google chrome

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *