Een playlist voor je verjaardagsfeest

Dit bericht delen:

Op een feestje mag muziek niet ontbreken. Zorg de hele avond voor de juiste sfeer door vooraf een playlist voor je verjaardagsfeest uit te zoeken. Deze kun je zelf samenstellen, maar je kunt het jezelf ook makkelijk maken door te kiezen voor een bestaande verjaardagsfeest playlist op Spotify of Apple music.

Muziek op je feestje thuis

De juiste playlist voor een verjaardagsfeest thuis

Als je je verjaardag thuis in de woonkamer viert, dan is een feestelijk muziekje echt nodig om de stemming erin te brengen. Start jouw playlist voor het feest op, al voordat de eerste gasten er zijn. Zo voorkom je ongemakkelijke stiltes en is het vrolijk binnenkomen. Zorg voor muziek waar jouw vrienden en familie blij van worden, bijvoorbeeld hits uit jouw jeugd. Muziek van enkele decennia geleden roept de leukste herinneringen op. Zeker als er ook vrienden die je al langdurig kent op je verjaardag zijn, komen de verhalen op gang. Stel je eigen playlist voor een feestje thuis samen met nummers van vroeger en vrolijke nummers van nu. Laat je verjaardagsmuziek goed aansluiten op het soort feestje; dus dansmuziek als er ruimte is om te dansen en wat rustigere muziek als er vooral uitgebreid wordt gekletst.

Ben je in het bezit van een bluetooth speaker of andere wireless speaker? Dan kun je de playlist tijdens je verjaardag mooi aanpassen als je ziet dat er behoefte is aan een andere stijl. Wellicht wordt er na een aantal uur gedanst of worden er verzoeknummers aangevraagd. Als je een draadloze speaker hebt, kun je de muziek eenvoudig aanpassen via de apps van Spotify of Apple Music op je telefoon.

Kant-en-klare Spotify playlist voor een verjaardag

Geen tijd om zelf een verjaardag playlist te maken? Heel veel anderen hebben het al voor je gedaan! Hieronder tref je enkele leuke playlists voor een verjaardag:

Tip: gebruik Spotify premium in plaats van de gratis versie. Zo verveel je je gasten niet met reclames tussendoor. Bovendien kun je met Spotify Premium ook verzoeknummertjes draaien, naast de random afspeeloptie die je in de gratis versie hebt. Kijk of je een free trial kunt nemen voor tijdens je feestje of overweeg om voor een maand te betalen. De hele avond goede muziek op je feestje is wel wat waard!

Playlist voor je verjaardagsfeest

Playlist feest 50 jaar

Op zoek naar een playlist voor een 50e verjaardag? Dit bijzondere moment verdient goede muziek. Kies voor een gezellige verjaardag playlist waar jong en oud vrolijk van wordt. Iemand die in 2020 vijftig wordt, was in de jaren ‘80 een tiener. De leukste eighties hits horen er dus zeker bij! Hier zijn enkele leuke playlists voor een 50e verjaardag:

Dit zijn kant-en-klare afspeellijsten waarmee je je hele verjaardag gezellige muziek afspeelt. Heb je meer tijd? Dan kun je ook zelf een playlist maken met nummers van vroeger en nu. Zeker bij een mijlpaal als 50 jaar worden is het leuk om terug te kijken op de muzikale geschiedenis uit het leven van de jarige.

Achtergrondmuziek tijdens je verjaardagsfeest

Op sommige feestjes is het ongepast om discohits uit de speakers te laten knallen. Een verjaardag die overdag plaatsvindt, of waarbij vooral rustig gepraat wordt, vraagt om een ander genre. Ook op een rustige verjaardag kan muziek veel toevoegen aan de sfeer. Kies voor achtergrondmuziek die je feestje de juiste sfeer geeft, bijvoorbeeld mooie singersongwriter muziek, classic rock of je favoriete filmmuziek.

Ook leuk is om muziek te draaien op een plek waar je gasten afzonderlijk komen. Denk eens aan een draagbare speaker in de hal (dat is feestelijk binnenkomen), bij de toiletten of bij de dranktafel. Zo hoeven de gesprekken in de woonkamer de muziek niet te overstemmen en voorkom je kille stiltes in andere ruimtes van je huis.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *