Kind jarig in de zomervakantie, wanneer vieren?

Dit bericht delen:

Een verjaardag in de zomer heeft veel voordelen; van (bijna altijd) mooi weer tot lekker vrij zijn. Maar voor een kind is jarig zijn in de zomervakantie niet altijd leuk. Vriendjes zijn op vakantie en uitdelen op school kan niet op de verjaardag zelf. Hoe maak je er het beste van?

Wanneer uitdelen als je jarig bent in de zomervakantie?

Kind jarig

Als je kind jarig is, wordt hij of zij op school een dag lang in het zonnetje gezet. De hele klas zingt, je kind mag uitdelen en alle klassen rond. Behalve als je kind jarig is in de zomervakantie. Hoe ga je hier als ouder mee om? Laat je je kind toch nog uitdelen, op een andere dag, of sla je dit ritueel over? Betrek je kind bij de beslissing, maar zorg dat jouw kind ook een dag in de spotlight staat. Overleg met de juf over een goed moment om uit te delen als je kind in de zomervakantie jarig is. De eerste week van het nieuwe schooljaar is een mooi moment, tenzij er nog vier andere kinderen jarig zijn geweest en zij hetzelfde idee hebben. Door te overleggen, kan de juf het een beetje spreiden. Zo krijgt elk jarige kind een dagje volle aandacht!

Een kinderfeestje terwijl iedereen op vakantie is?

Als je kind eind juli of begin augustus jarig is, zijn veel gezinnen op vakantie. Dat betekent dat je veel afmeldingen kunt verwachten als je een kinderfeestje organiseert. Is dat erg? Niet per sé, maar je moet er wel rekening mee houden. Nodig meer kinderen uit en verstuur de uitnodiging minimaal een maand van tevoren. Stuur een week voor het feestje een reminder. Gezinnen zullen hun vakantie niet verzetten voor het feestje van je kind, maar kunnen er wel rekening mee houden bij het plannen van een barbecue of dagje weg. Zeker als je kind nog jong is, maakt het nog niet zo uit welke kinderen er op het feestje komen. Vriendschappen veranderen dan nog behoorlijk en kinderen kunnen met bijna elk kind een gezellige middag hebben.

Als je kind ouder is en hechtere vriendschappen krijgt, dan is het feest niet meer compleet als de beste vriend of vriendin ontbreekt. Plan de datum van een verjaardagsfeestje dan in overleg met de ouders van het beste vriend(innet)je. Zijn er meerdere kinderen die erbij moeten zijn? Overleg dan met je kind of hij of zij het feestje liever voor of na de zomer wil geven. Eind augustus of begin september is iedereen terug van vakantie. Een feestje rond de start van het nieuwe schooljaar is altijd welkom en voor een feestje vlak voor de vakantie geldt hetzelfde.

Kies je voor een kinderfeestje voor of na de zomervakantie? Vergeet ook dan de echte verjaardag van je kind niet. Doe nog iets kleins met één vriendje of vriendinnetje erbij, zoals een bezoek aan een zwembad of de bioscoop. Zorg thuis voor cadeautjes en nodig familie uit op de dag zelf. Op deze manier voelt je kind zich ook op zijn echte verjaardag speciaal.

Verjaardagsfeestje op vakantie

Maak altijd een feestje van de echte verjaardag van je kind, ook als jullie op een camping of in een hotel op de vakantiebestemming zitten. Op de echte verjaardag zorg je voor een cadeau, taart en slingers of ballonnen. Dit is overal ter wereld te regelen. Het is niet moeilijk om je kind een mooie verjaardag te geven als je op zomervakantie bent: hij of zij mag zwemmen, de hele dag spelen, ijsjes eten en laat opblijven. Allemaal dingen die op den schooldag niet zouden kunnen. Na een paar van zulke verjaardagen zal je kind zich realiseren dat een verjaardag in de zomervakantie eigenlijk hartstikke leuk is!

SpeelgoedSpeelgoed

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *