Trakteren op het kinderdagverblijf

Dit bericht delen:

Hoera, je kindje is jarig! Dat moet gevierd worden, en niet alleen thuis. Ook trakteren op het kinderdagverblijf is onderdeel van de verjaardag. Met welke traktaties komt jouw kindje goed voor de dag?

Traktaties voor peuters

Trakteren kinderdagverblijf

Een jarig kindje dat mag uitdelen op het kinderdagverblijf staat gelijk aan een extra tussendoortje. Denk aan wat jij je kindje zelf geeft als tussendoortje. Dit is een mooi startpunt voor het kiezen van een geschikte traktatie. Rozijntjes, fruit, rijstwafels en soepstengels bieden allemaal mogelijkheden. Kies voor een tussendoortje dat jouw eigen kind erg lekker vindt; het is tenslotte zijn of haar verjaardag. Wil je voor snoep of koekjes gaan? Controleer dan eerst of dit is toegestaan, de regels van kinderdagverblijven zijn steeds strenger. Maar geen zorgen, want een dreumes of peuter geniet ook van gezondere hapjes, zoals fruit.

Fruit trakteren op het kinderdagverblijf 

Fruit is kleurrijk, zoet en verkrijgbaar in allerlei vormen, soorten en maten. En het is nog een gezonde traktatie ook! Reden genoeg om kinderen al op jonge leeftijd volop te laten smullen van fruit. Deze fruitsoorten doen het goed bij jonge kinderen:

  • Banaan
  • Witte druiven
  • Mandarijntjes
  • Aardbei
  • Appel

Fruit kun je prima combineren met andere lekkernijen. Denk eens aan een spiesje met witte druiven en een kaasblokje. Door de verschillende kleuren en vormen heb je een gezonde traktatie die er ook nog feestelijk uitziet. Vruchten met een schil lenen zich juist weer prima om helemaal los te gaan op creatief vlak, want de presentatie is heel belangrijk.

Fruit trakteren

Zo laat je je traktatie er geweldig uitzien

Trakteren op het kinderdagverblijf moet feestelijk zijn. Hoe de traktatie eruitziet is minstens zo belangrijk als hoe het smaakt. Gelukkig zijn peuters snel onder de indruk van je knutselkunsten. Het enige wat je nodig hebt is gekleurd papier en stiften, of een kleurenprinter. Ga je een rijstwafel uitdelen? Wikkel deze dan in transparant huishoudfolie. Daar kun je vervolgens oogjes en een mondje opplakken, of zelfs oren om er een haas of kat van te maken. Ga je rozijntjes trakteren? Dan kun je je versiering direct op het doosje plakken! Beplak het hele doosje met wit of gekleurd papier en laat de oren erboven uitsteken. Teken met stift een vrolijk gezichtje, en klaar is je nijntje!

Ook met fruit kun je alle kanten op. Ga je bananen uitdelen? Daar kun je heel makkelijk een Minion van maken. Plak twee grote ronde ogen op de banaan en teken een mondje. Wil je ook de tuinbroek toevoegen? Zoek dan online een afbeelding en print deze uit. Je kunt het direct op de banaan plakken, want die wordt toch geschild. Druiven kun je het best op een prikkertje steken. Met een hele rij druifjes en één aardbei op de kop, creëer je zo een rups! Met kleine witte snoepjes, snoeppapier en eetbare glazuur teken je oogjes op de aardbei. Een heerlijke zomersnack voor peuters. Je zult verbaasd zijn van hoe makkelijk het is om een creatieve traktatie voor het kinderdagverblijf te maken!

SpeelgoedSpeelgoed

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *