Uitdelen in groep 8

Dit bericht delen:

Als je kind zijn 11 of 12e verjaardag viert, hoort uitdelen in groep 8 erbij. Met welke traktatie maak je kinderen van deze leeftijd happy? Bekijk de tips voor leuke én lekkere traktaties die niet al te ongezond zijn.

Lekker of gezond uitdelen in groep 8?

Voorgaande jaren kwam je mogelijk nog weg met een gezonde traktatie. Hoe ouder je kind wordt, hoe lastiger dat wordt. Als jij gaat uitdelen op je werk maak je jezelf ook niet populair door met appels aan te komen, dus toon begrip naar je kind. In groep 8 moet uitdelen vooral lekker zijn. Het is tenslotte de laatste keer dat je kind mag uitdelen op de basisschool. Ga dus niet uit van een gezonde traktatie, maar liever van ‘niet al te ongezond’. Natuurlijk moet de traktatie wel binnen de schoolregels passen en die worden steeds strenger. Check dus eerst even wat er wel en niet is toegestaan als het gaat om traktaties in de klas, anders loop je het risico dat jullie thuis 30 Mars-repen mogen opeten.

Een niet al te ongezonde traktatie

Popcorn uitdelen

Als je kind gaat uitdelen in groep 8, heb je te maken met kinderen van 11 en 12 jaar oud. Wil je niet direct voor candybars, ijsjes of cupcakes gaan? Dan is een traktatie met popcorn een goede keuze voor deze leeftijd. Bijna iedereen is dol op popcorn, zowel zoet als zout. Bovendien kun je bij het uitdelen van popcorn nog alle kanten op. Jij of je kind kunt leuke zakjes, bakjes of bekertjes vullen om de popcorn traktatie er feestelijk uit te laten zien. Ga voor bakjes in bioscoopstijl of maak juist puntzakken. Is je kind creatief? Dan kun je zelfs dieren van een zakje popcorn maken. Door een zakje in het midden samen te knijpen met een versierde wasknijper, maak je eenvoudig een vlinder. Zorg voor verschillende designs zodat de kids wat te kiezen hebben. Ook leuk: maak een bonuszakje; het kind dat dit zakje pakt heeft de dubbele hoeveelheid popcorn (of snoep). Voeg een briefje toe in het zakje met “gefeliciteerd! Je hebt net bonuszakje te pakken. Hierin zit twee keer zoveel popcorn. Eet smakelijk!”

Hartig uitdelen in groep 8

Op snoep en koek zijn veel kinderen dol. Het uitdelen van kaas en worst is echter ook een heel goede keuze in groep 8. Dit is weer eens wat anders en je kunt er alle kanten mee op. Een spiesje ligt het meest voor de hand, ziet er feestelijk uit en is makkelijk te maken. Je kind kan hiermee helpen. Prik alle spiesjes in een halve meloen voor een mooie presentatie van de traktatie. Kies voor kinderen van 11 en 12 natuurlijk niet voor bijzondere kaassoorten en maak ook een paar vegastokjes. Wil je de kids helemaal verwennen? Dan kun je ook met bladerdeeg minipizza’s maken, met kaas, tomatensaus en paprika of salami. Let er bij traktaties met vlees wel op dat de traktaties niet te lang buiten de koelkast bewaard worden. Vraag even na of er ruimte is in de koelkast op school of breng de traktatie later langs.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *