Uitnodigingen versturen voor een kinderfeestje

Dit bericht delen:

Als je kind een kinderfeestje geeft, heb je uitnodigingen nodig. Begin daar op tijd mee, want de vriendjes en vriendinnetjes van je kindje maken het feest compleet. En, zodra de uitnodigingen verstuurd zijn, kan de voorpret echt beginnen!

Kinderen

Wanneer geef je de uitnodigingen voor een een kinderfeestje?

Je kunt niet vroeg genoeg zijn met het vastleggen van de datum voor je kinderfeestje. Vertel het de ouders van de beste vriendjes zodra je het weet. De officiële uitnodiging verstuur je drie a vier weken voor het kinderfeestje.

Het organiseren van een kinderfeestje kost tijd, maar is ook hartstikke leuk. Begin op tijd, zodat jij samen met je kindje naar de grote dag toeleeft. De plannen hoeven nog niet helemaal rond te zijn om de uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje te versturen. De datum, tijd en locatie moeten vastliggen. Activiteiten kun je een verrassing laten zijn. Ook kun je op een later moment de nodige details aanvullen. Belangrijk is om de datum snel vast te leggen. Doe dit drie tot vier weken van tevoren. Is je kind jarig in de schoolvakantie of in de maand december? Stuur de uitnodigingen dan nog eerder, om te voorkomen dat veel mensen al andere plannen hebben.

Wie uitnodigen voor een kinderfeestje?

Vraag je kind welke kinderen hij of zij wil uitnodigen. Noem eventueel een maximum aantal.
Heeft je kind nog geen vaste vriendjes en vriendinnetjes? Geef dan toch een feestje! Een verjaardag is een mooi moment om nieuwe, of hechtere vriendschappen te sluiten. Verstuur uitnodigingen aan:

 • Kindjes uit de klas
 • Kindjes van het kinderdagverblijf
 • Buurkindjes
 • Neefjes en nichtjes
 • Kinderen van je eigen vrienden

Hoeveel kinderen uitnodigen voor een kinderfeestje?

Hoe meer zielen hoe meer vreugd? Op een kinderfeestje gaat dat niet altijd op! Een verjaardagsfeestje met drie kindjes kan leuker zijn dan een met dertig kindjes. Houd rekening met de persoonlijkheid van je kind. Kan hij of zij goed tegen drukte en chaos? Heeft hij of zij veel vrienden of slechts een paar? En hoe oud is je kindje? Dat laatste hangt ook sterk samen met het aantal begeleiders dat je nodig hebt.

Als jij de enige begeleider bent, moet je alle kinderen in de gaten houden. Aan vier jonge kinderen heb je al snel je handen vol; nodig er dus geen tien uit. Als je kind al ouder is, dan hebben de kids een stuk minder begeleiding nodig. Alsnog is het altijd prettig om met minimaal twee begeleiders op een kinderfeestje te zijn. Je weet nooit of er iets onverwachts gebeurt en je maakt het jezelf makkelijker. Het kinderfeestje mag voor jou ook leuk zijn, want ook jij hebt er naartoe geleefd.

Een papieren of digitale uitnodiging voor een kinderfeestje?

Je kind vindt het vast leuk om zijn vriendjes zelf uit te nodigen. Kies daarom voor een feestelijke uitnodiging in de vorm van een kaart. Je kunt uitnodigingen kopen of ze samen met je kind knutselen. De uitnodiging komt zo in de eerste plaats bij de kindjes zelf terecht, in plaats van bij de ouders. Wel zo leuk!

Heb je de e-mailadressen of mobiele nummers van alle ouders? Mooi, dan kun je ze na een week een reminder sturen als ze nog niet hebben laten weten of hun kindje komt. Ook kun je ze een paar dagen voor het feestje nog een berichtje sturen. Daarin kun je zetten dat jouw kindje erg naar zijn feest uitkijkt en kun je ook de tijd en het adres nog even melden. Dat scheelt de ouders van de vriendjes zoeken.

Wat schrijf je op een uitnodiging?

Je mag zelf weten of je het een verrassing laat wat jullie op het feestje gaan doen. Een aantal dingen die altijd op een uitnodiging voor een kinderfeestje moeten staan:

 • Naam van je kindje
 • Datum van het feestje
 • Begin- en eindtijd
 • Adres
 • Of de gasten worden thuisgebracht
 • Naam en contactgegevens van de ouders/verzorgers

Voorbeeldtekst:

Hoera, ik word 6 jaar! 
Daarom geef ik op zaterdag 12 mei een feestje bij mij thuis. Kom je ook? Het feestje begint om 14 uur en eindigt om 17 uur. Je wordt thuisgebracht. Laat je me weten of je erbij bent? 
Groetjes, Mila
en haar mama Roos (Adresgegevens en telefoonnummer)

SpeelgoedSpeelgoed

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *