Tuinfeest benodigdheden

Dit bericht delen:

Geef je een feest in het voorjaar of in de zomer? Dan is een tuinfeest een heel goed idee. Zorg van tevoren voor de juiste tuinfeest benodigdheden en dan heb je met heel weinig werk een geslaagd feestje!

Wat heb je nodig voor een tuinfeest?

Je kunt de lijst met tuinfeest benodigdheden zo lang of kort maken als je zelf wilt. De basisbenodigdheden voor je tuinfeest:

  • Overkapping (bijvoorbeeld partytent);
  • Tafel voor drankjes en hapjes;
  • Statafel waar gasten hun drankjes op kunnen neerzetten;
  • Decoraties (bijvoorbeeld slingers);
  • Verlichting (bijvoorbeeld fakkels, een lichtsnoer of vuurkorf);
  • Asbakken.

Als het een warme dag is, dien je ook een manier om drank koel te houden toe te voegen aan de tuinfeest benodigdheden. Koud bier op een feestje mag niet ontbreken. Denk aan een teil met ijsklontjes, een koelbox of een koelkastje met verlengsnoer.

Tuinfeest benodigdheden om muziek te draaien

Muziek op een feest zorgt voor extra sfeer. Bij het verzamelen van tuinfeest benodigdheden, is muziek dus zeker een punt om over na te denken. Je kunt niet vanzelfsprekend de speakers van binnen gebruiken. Ook kun je niet zomaar harde muziek draaien. Er zijn een aantal mogelijkheden die je hebt om toch muziek te draaien op je tuinfeest.
Een eerste mogelijkheid is om ervoor te kiezen om de muziek op je feestje binnenshuis te draaien. Op een tuinfeest zul je merken dat gasten niet de hele avond in de tuin blijven. Zeker als het later wordt, zal een gedeelte van de gasten naar binnen verplaatsen. Omdat ze moe worden, of omdat het koud wordt in de tuin. Het is dus helemaal niet gek om muziek op je tuinfeest binnenshuis aan te zetten. In de tuin vormt deze muziek dan achtergrondmuziek, zeker als het nog rustig is op je feest.
Een tweede mogelijkheid is om te kiezen voor live muziek. Speel je gitaar, of speelt een van je gasten gitaar? Het is hartstikke sfeervol om gitaar te spelen bij de vuurkorf.
Een derde mogelijkheid is om te kiezen voor versterkte muziek op je tuinfeest. Maar in dat geval is het belangrijk om de buren te laten weten dat je een feest geeft. Ook dien je de muziek later op de avond zachter te zetten of zelfs uit te zetten. Geef je buren je contactinformatie en schakel de muziek bij klachten uit.

Een succesvol tuinfeest organiseren

Heb je alle tuinfeest benodigdheden in huis en zijn de uitnodigingen verstuurd? Dan zijn er nog twee belangrijke stappen om je tuinfeest tot een succes te maken.
Ten eerste moet je nagaan of de buren last kunnen hebben van je tuinfeest. Vindt het feest ’s avonds plaats, komen er veel mensen en/of ga je muziek draaien in de tuin? Licht je buren dan zeker even in! Je hoeft ze niet direct uit te nodigen, maar door ze te informeren geef je ze de kans om iets buitenshuis te gaan doen. Daarnaast weten ze dat het tuinfeest eenmalig is, wat het een stuk minder erg maakt als ze een keertje last van geluid hebben.
Ten tweede dien je het weerbericht goed in de gaten te houden. Een succesvol tuinfeest organiseren staat of valt met het weer. Maar laat je niet uit het veld slaan als er regen is voorspeld, bereid je simpelweg voor. Een partytent is snel neergezet (controleer wel even hoe hard het gaat waaien). Zulke tenten kun je lenen of huren.

Tags:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *