Feestje tijdens een hittegolf geven

Dit bericht delen:

Heb je wat te vieren? Leuk! Maar een feestje tijdens een hittegolf? Dat klinkt als een hete bedoening. Hoe geef je ook bij dertig graden een cool feestje? Hier zijn de beste tips voor jouw feest.

Een feestje geven op een hete dag: doen of niet?

Ja, laat je fuif zeker doorgaan, ook als het bloedheet wordt. Het succes van je feest is gelukkig niet afhankelijk van het weer. Zijn er gasten die echt niet tegen hitte kunnen? Dan zeggen die paar mensen misschien af. Maar er zijn genoeg mensen die op warme dagen juist zin hebben in feestje. Een biertje in de zon klinkt best goed toch? Je hoeft je feestje dus niet te annuleren omdat het te heet is. Neem gewoon de juiste maatregelen.

Waar moet aan denken bij een feestje tijdens een hittegolf?

  • Water! 

Die had je misschien al aan zien komen, maar echt: water! Dat er een kraan in je huis aanwezig is, is niet voldoende. Moedig je gasten aan om water te gaan drinken en maak dit zo makkelijk mogelijk. Geef je een tuinfeestje? Zorg dan dat er in de tuin water te pakken is. Zet een karaf of watertap neer (met ijsklontjes of wat schijfjes komkommer voor een extra verfrissend effect) en vul dit regelmatig bij. Kartonnen bekertjes zijn ook handig; zo maak je het makkelijk om even snel een bekertje water achterover te slaan zonder dat je genodigden daarna met een glas zitten (of jij met heel veel afwas). Ok, dus je zorgt voor water op je feest. Wat is er nog meer nodig?

  • Schaduw of een andere koele plek. 

Zijn er geen bomen in je tuin en geeft het huis zelf ook geen schaduw span dan een doek of zet een partytent neer. Die zijn echt niet alleen tegen de regen, maar komen ook van pas op een feestje tijdens een hittegolf. Wat ook heel prettig is ter verkoeling van je zittende gasten: een waterverstuiver of kleine opblaasbadjes voor de voeten. Dat geeft je feestje gelijk een lekker zomerse uitstraling! Voor de kids is het leuk om waterpistolen neer te leggen. Als het echt heet is, is het ook geen probleem om zelf af en toe geraakt te worden.

  • Méér drinken dan normaal.

Voor elk feestje sla je bier en fris in, maar sla nu nóg meer bier en fris in. Ondanks dat er water is, wordt er op een warme dag gewoon veel meer gedronken. Dat is maar goed ook, want er wordt ook meer gezweet en door voldoende te drinken voorkom je een zonnesteek.

Zo maak je er een echt hot feestje van

Omarm de warmte en maak er een ding van. Zet nummers als It’s getting hot in here en Fireball in de playlist voor je feestje. Want ja, het is heet en dat weten al je gasten ook. Hete en spicy snacks voor op je feestje zijn trouwens ook heel welkom. In warme landen eten ze niet voor niets pittig, dat is juist prettig bij warm weer. En natuurlijk zorg je voor voldoende bier en frisdrank ter verkoeling!