Uitdelen aan juffen en meesters

Dit bericht delen:

Je kind is bijna jarig. Hoera! Of toch niet? Bij een kinderverjaardag hoort heel wat geregel: een kinderfeestje, het uitdelen in de klas en natuurlijk het uitdelen aan juffen en meesters. Hoe zorg je makkelijk en snel voor een leuke traktatie die gewaardeerd wordt door elke leraar?

Traktatie voor juffen en meesters kopen

Maak jezelf niet gek met ingewikkeld gedoe: een traktatie kopen i.p.v. zelf maken is prima. Uitdelen aan juffen en meesters hoeft jou geen dagen werk te kosten. Er zijn een hoop lekkernijen die je zo bestelt bij de supermarkt en die hartstikke lekker zijn. Trakteer de juffen en meesters bijvoorbeeld op:

  • Stroopwafels
  • Bonbons of zeebanket
  • Gevulde koeken
  • Celebrations
  • Gemengde noten in portieverpakkingen

Zelf een traktatie voor de juf maken

Ben je creatief? Dan is het leuk om iets origineels uit te delen aan de juffen en meesters. Zij zien tenslotte heel wat traktaties langskomen gedurende het schooljaar. Die van jouw kind is uniek als je hem zelf maakt. Houd je van koekjes bakken? Denk eens aan koekjes in de vorm van de eerste letter van de naam van jouw kind. Of wat dacht je van een bonbon waar de naam van de juf of meester met gesmolten chocolade op is geschreven? Zo’n origineel detail waarderen zij vast. Heb je een favoriet recept voor taart of cake? Ook die kun je inzetten als traktatie voor in de lerarenkamer. En geen zorgen: je hoeft niet elk jaar met iets nieuws aan te komen. Als jouw traktatie in de smaak valt, kun je er een traditie van maken waar de juffen en meesters jaarlijks naar uit kijken.

Trend: Gezond uitdelen aan juffen en meesters

Net zoals steeds meer kinderen een gezonde traktatie krijgen, kun je ook juffen en meesters op iets trakteren waar minder suiker in zit. Vooral als alle jarige kinderen op school een traktatie voor elke juf of meester meenemen, is iets gezonds een goed idee. Maak bijvoorbeeld een mand met een ruime keuze aan fruit. Elke leraar kan er een stuk fruit naar keuze vanaf pakken. Als de juf zelf al een banaan mee heeft genomen, kan zij nu eens kiezen voor een kiwi, trosje druiven of mandarijn. Voor elk wat wils! 

Een spiesje met een tomaatje, kaas of fruit kan natuurlijk ook als traktatie dienen. Gebruik je deze ook al als traktatie in de klas? Geen enkel probleem, want dezelfde traktatie gebruiken voor de juf en de kinderen is helemaal prima.

Twijfel je nog over gezond uitdelen aan de juf of meester? Misschien helpt de gedachte dat het ook in het belang van jouw kind is om een gezonde juf of meester te hebben. En elke dag bonbons en luxe koeken draagt daar niet bepaald aan bij. Verwennen van de hardwerkende leraar mag, maar doe dit in de vorm van een passend cadeautje voor juf of meester aan het einde van het schooljaar!