Cadeautje voor juf of meester

Dit bericht delen:

De juf of meester van je kind heeft een heel belangrijke rol. Zij of hij werkt het hele jaar hard om je kind te helpen groeien. Een bedankje voor de juf of meester is dus op zijn plaats. Laat je waardering en dank zien met een leuk cadeautje voor de juf of meester aan het einde van het schooljaar of op juffendag.

Een Bedankt cadeautje voor de juf of meester

Aan het einde van het schooljaar is het steeds gebruikelijker om de juf of meester een ‘Bedankt’  cadeautje te geven. De juf of meester is er het hele schooljaar voor je kind geweest en heeft voor hem of haar gezorgd. Als ouder mag je daar best wat waardering voor tonen. Een cadeautje met een persoonlijk kaartje namens jou en je kind is dus zeker welkom. Onthoud wel dat de juf of meester misschien wel 25 cadeautjes krijgt vlak voor de zomervakantie. Jouw cadeautje voor de juf of meester hoeft dus niet groot te zijn, het gaat écht om het gebaar. Op 25 bossen bloemen zit niemand te wachten en geloof het of niet: op 25 doosjes Merci ook niet!

Waar houden juffen en meesters van?

De leraar van je kind ken je ongetwijfeld een stuk minder goed dan je vrienden en familie. Dat maakt het lastiger om een persoonlijk cadeau uit te kiezen. Gelukkig zijn er genoeg cadeautjes die iedereen leuk vindt en waarbij je nooit de plank misslaat, zoals douchegel, iets lekkers of een klein plantje. Mocht je de juf of meester een beetje beter kennen en al wat informatie hebben, dan wordt het kiezen van een cadeau al snel makkelijker. Drinkt de juf of meester weleens bier of wijn? Dan is een klein flesje een welkom cadeau. Leest de juf of meester graag? Denk dan aan een boekenbon (ja, ze bestaan nog). Houdt zij of hij van lekker eten? Kijk dan eens naar een leuk klein hapje of een bijzonder ingrediënt, of een tijdschrift voor foodies. Zelfs op basis van een klein beetje informatie, kun je een doordacht cadeautje geven.

Het allerleukst: een persoonlijk cadeautje van jouw kind

Ook een cadeau dat aansluit op de interesses van jouw kind is leuk. De juf of meester kent jouw kind na een jaar lesgeven al goed en weet waarschijnlijk ook wat de hobby’s en karaktereigenschappen van je kind zijn. Heb je een creatief kind? Dan is iets zelf geknutselds leuk, bijvoorbeeld in combinatie met iets lekkers. Is jouw kind supersportief? Laat de juf of meester dan ook eens met een bal of badmintonset spelen. Zo krijgt de juf of meester eens een origineel cadeau en leert zij of hij jouw kind nog beter kennen.

Een cadeautje voor de juf of meester op een andere feestdag geven

Geef je de juf ook een cadeautje met kerst, of is dat juist raar? De meningen zijn verdeeld, maar over het algemeen is het niet gebruikelijk om de juf of meester van je kind met elke feestdag een cadeautje te geven. Op veel scholen is er een spelen juffen en meesters dag of is het gebruikelijk om aan het einde van het schooljaar een bedankje cadeau te doen. Een (door je kind gemaakte) kerstkaart kan natuurlijk wel. Daar kun je je persoonlijke boodschap op kwijt en je laat merken dat je de leraar van je kind waardeert. Dat is het gebaar waar het uiteindelijk om gaat!

Tags: