Jarig in oktober? Zo vier je het!

Dit bericht delen:

Als je in oktober jarig bent, dan vier je je verjaardag doorgaans binnen. Zelf ben ik ook jarig in oktober en ik kan de keren dat het regende en stormde niet meer tellen! Maar geen nood: een binnenverjaardag in oktober is hartstikke gezellig.

Kinderfeestje in oktober

Voor een kinderfeestje in oktober geldt: ga uit van een binnenfeestje. Je kunt niet rekenen op mooi weer. Maar, je kunt wel rekenen op een ouderwets gezellig kinderfeestje! Leuke activiteiten voor een oktoberverjaardag voor kinderen:

 • Speurtocht binnenshuis met opdrachten
 • Poppenkast voorstelling
 • Goochelaar
 • Cakejes versieren
 • Spookverjaardag in Halloween-stijl
 • Kinderdisco 
 • Hutten bouwen binnenshuis
 • Muziekworkshop (regel verschillende instrumenten zoals trommels, triangels en fluiten)
 • Pannenkoeken eten
 • Knutselen (bijvoorbeeld maskers of sieraden maken)
 • Karaoke

Als volwassene jarig in oktober

Ben jij jarig in oktober? Dan zit een zomerse barbecue er niet snel in. Wil je wel graag je tuin benutten? Regel dan een terraskachel of vuurkorven en een partytent of andere overkapping. Een tuinfeest kan op die manier ook in dit seizoen nog best. Tip: ga voor hartige, warme partysnacks als je je verjaardag buiten viert. Warme hapjes zoals worstenbroodjes of minipizza’s worden zeker gewaardeerd, even als een goede voorraad bier en andere drank.

Speel je liever op safe wat het weer betreft? Vier je verjaardag in oktober dan lekker binnen. Maak het thuis extra gezellig en omarm de herfst. In oktober zit de sfeer er goed in met oranjetinten, warme wollen dekens en pompoenen. Serveer kruidenthee of bokbier en ga voor een combinatie van koude en warme hapjes. Als jij je verjaardag ’s middags viert, dan een is een high tea ook hartstikke leuk. Ga dan niet voor een grote taart, maar verras je verjaardagsgasten met allerlei kleine lekkernijen: van bonbons tot vinger sandwiches. Zo krijgt jouw verjaardag een heel chique tintje.

Halloween verjaardagsthema in oktober

Als jij eind oktober jarig bent, kun je een Halloween themafeestje geven. Zet een enge film op en versier je huis met spinnenrag, vleermuizen en spoken. Hoe oud je ook wordt, je hebt altijd vrienden die dol zijn op dit thema! Binnen het Halloween-thema kun je ook de leukste snacks bereiden; bijvoorbeeld knakworstjes met ketchup die eruit zien als afgehakte vingers. De winkels liggen in oktober vol met Halloween decoraties en lekkernijen, dus het is heel makkelijk om je feest volledig in stijl aan te kleden.

Heb jij nog andere ideeen die perfect passen bij een verjaardag in oktober? Laat het me weten (want ik ben zelf ook in deze maand jarig)!